Dziś mamy 2 stycznia 2025, czwartek, imieniny obchodzą:
12 sierpnia 2024

Bezpieczne Gospodarstwo Rolne". Obradowała komisja konkursowa

fot. KRUS

fot. KRUS

8 sierpnia odbyło się posiedzenie Centralnej Komisji Konkursowej XXI #Ogólnokrajowego Konkursu „Bezpieczne Gospodarstwo Rolne”, w którym uczestniczyli Prezes Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego Dariusz Rohde oraz Zastępca Prezesa Kasy Sylwia Dudzik.

W skład powołanej przez Prezesa KRUS Komisji weszli specjaliści z: KRUS, Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Państwowej Inspekcji Pracy, Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, Rady Ubezpieczenia Społecznego Rolników, AGRO Ubezpieczeń - Towarzystwa Ubezpieczeń Wzajemnych.

Podczas spotkania omówiono wyniki przeprowadzonych w lipcu 2024 r. wizytacji 16 gospodarstw rolnych zakwalifikowanych do centralnego etapu Konkursu. Wybrano najbezpieczniejsze gospodarstwo rolne tej edycji i laureatów kolejnych miejsc, których nazwiska poznamy 13 września 2024 r. podczas uroczystego podsumowania tegorocznej edycji Ogólnokrajowego Konkursu „Bezpieczne Gospodarstwo Rolne”, które odbędzie się w Auli Kryształowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

Wyniki Konkursu zostaną zamieszczone na stronie internetowej Kasy po zakończeniu gali.

Od 9 sierpnia 2024 r. internauci będą mogli oddawać głosy w internetowym konkursie „Bezpieczne Gospodarstwo Rolne” prowadzonym przez portal agronews.com.pl – patrona medialnego Konkursu. Zwycięzca plebiscytu otrzyma dodatkowe nagrody ufundowane przez organizatora – voucher do SPA dla dwóch osób o wartości 3 000 zł oraz voucher na zakup ubezpieczeń wartości 2 000 zł od AGRO Ubezpieczeń - Towarzystwa Ubezpieczeń Wzajemnych. Zachęcamy do oddawania głosów!

Źródło: KRUS

Oceń artykuł: 24 21

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Wystarczy kilka składników. Grzaniec doskonały na długie wieczory

Wraz z nadejściem zimowych, #mroźnych i długich wieczorów poszukujemy sposobów na rozgrzanie naszego ciała i poprawę humoru, np. odpoczywając pod ciepłym kocem, na miękkich poduszkach przy dobrej lekturze. Dodatkową przyjemnością jest kubek rozgrzewającego naparu lub grzańca w dłoni. Takie napoje są proste i błyskawiczne w przygotowaniu. Raptem kilka składników, które każdy ma w kuchni wystarczy, by wróciło nam lepsze samopoczucie.

(czytaj więcej)
0

System lokalizacji AML. Nowoczesne technologie służące ratowaniu życia

Rozpoczyna się tworzenie# systemu, który ułatwi służbom ratowniczym dotarcie do osób wzywających pomocy. Urząd Komunikacji Elektronicznej (UKE) podpisał umowę z Centrum Projektów Polska Cyfrowa (CPPC), aby wprowadzić nowoczesny system lokalizacji o nazwie AML (Advance Mobile Location). System tworzony we współpracy z Ministerstwem Cyfryzacji, pomoże szybciej i dokładniej znaleźć osoby w potrzebie. Na realizację projektu przeznaczone zostanie prawie 33 miliony złotych. Jego pełne uruchomienie przewidziane jest w 2027 roku.

(czytaj więcej)
0

Noc wigilijna jasna, to stodoła ciasna. Po wieczerzy obserwowano niebo

Na wsi popularne były w dzień wigilijny wróżby# związane z magią urodzaju. Szeroko rozpowszechnionym zwyczajem było kładzenie kawałka opłatka pod każdą miskę z potrawą wigilijną. Jeśli opłatek się przykleił do dna naczynia, oznaczało to urodzaj tej rośliny, z której przygotowana była potrawa. Domownicy każdej potrawy musieli spróbować, gdyż wierzono, że ilu potraw się nie spróbuje, tyle przyjemności omi­nie człowieka w ciągu następnego roku. Zjedzenie każdej z potraw miało z kolei zapewnić urodzaj da­nej rośliny w przyszłym roku.

(czytaj więcej)